Esbatussada de la Generalitat al Defensor del Poble pel català a les aules. L'organisme va sol·licitar informació sobre les mesures adoptades en els centres educatius respecte a l'ús del castellà, una sol·licitud a la qual la Generalitat, en concret la Conselleria d'Educació, ha respost en una carta afirmant que pren "totes les mesures necessàries per a evitar qualsevol perjudici o discriminació que, per raons de llengua, origen, cultura, religió, gènere o orientació sexual, pugui produir-se en el marc dels centres educatius". La resposta del departament d'educació s'ha fet arribar per carta al Defensor del Poble, una carta que retreu a l'organisme que doni força al relat que defensa que hi ha una discriminació del castellà a les aules de Catalunya.
Concretament, la Conselleria ha lamentat les "pressuposicions que de la lectura de la missiva poden desprendre's, i que poden contribuir a exacerbar les actituds i comportaments hostils de sectors més refractaris al reconeixement o foment de la diversitat lingüística i cultural i a la protecció deguda al català". Ha recordat que des del departament ja es va manifestar que, arran del cas de l'escola de Canet de Mar, s'havia mantingut un "contacte continu sense que hi hagués constància de cap acció o situació que hagi suposat una alteració de la convivència en el si de la comunitat educativa". En la resposta de la Conselleria d'Educació afirmen que al final de l'educació obligatòria "tots els alumnes tenen competència plena en català i en castellà" sigui quina sigui la seva llengua d'origen.
En el document de resposta, el departament ha insistit en el seu compromís amb la "convivència, els drets personals i col·lectius i el reconeixement de la diversitat lingüística i cultural". Ha recordat que a l'inici del curs es proporciona a tots els centres educatius unes "orientacions i instruccions clares i precises per a resoldre qualsevol eventualitat relacionada amb la convivència i el clima escolar", que poden ser consultades. Davant la petició del Defensor del Poble, el departament ha mostrat la seva "preocupació perquè de la lectura de la comunicació es pot inferir una crítica a les mesures i orientacions pedagògiques que la Conselleria d'Educació duu a terme".
D'altra banda, ha dit que es posa a la disposició del Defensor del Poble per a treballar per al reconeixement de totes les llengües de l'estat espanyol i la protecció dels drets dels seus parlants, "especialment de llengües que, com la catalana, han estat i són sotmeses a un procés de minorització continu i sistemàtic per a retallar els àmbits d'ús i abast social".