La Generalitat destinarà 3,8 milions d'euros a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per fer front als deutes pendents del 2015 sobre pobresa energètica.

El conseller d'Empresa, Jordi Baiget, i la consellera de Treball, Dolors Bassa, han signat avui un acord marc en matèria de pobresa energètica amb el president de l'ACM, Miquel Buch, i el vicepresident de l'FMC, Josep Fèlix Ballesteros.

Els ajuntaments podran accedir a aquests recursos "tant per fer front als deutes pendents del 2015 de persones i famílies en situació de vulnerabilitat econòmica com per reemborsar les aportacions que van fer el 2015", segons ha confirmat en roda de premsa el conseller d'Empresa.

Cooperació amb entitats locals

La Generalitat ha apostat per la "cooperació i la col·laboració amb les entitats locals" a fi de fer arribar els imports econòmics a les persones i unitats familiars que els necessitin. "Aquest acord soluciona les dificultats de les entitats locals i les famílies que tenen un deute i fa que sigui més ràpida i eficient la labor de les esmentades entitats i serveis bàsics", ha apuntat la consellera de Treball.

"Amb aquest acord posem a zero el comptador", ha aclarit Bassa, i ha afegit que la Generalitat ja està "treballant i estudiant la manera perquè sigui el més eficient possible amb vista al 2016".

Segons Baiget, els 3,8 milions que es posaran a disposició de les entitats locals "són els recursos que no es van executar de la dotació de 5 milions d'euros" que la Generalitat va habilitar el 2015, a través de l'Agència Catalana de Consum, per afrontar els deutes sobre pobresa energètica.

Finalment, el president de l'ACM, Miquel Buch, ha animat els ajuntaments a unir-se a aquest conveni.