Tal com avançava ahir El Nacional, el Govern de la Generalitat ha convocat oficialment les oposicions per cobrir 500 noves places d'agents dels Mossos d'Esquadra d'escala bàsica, segons ha publicat aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i a partir de dissabte es podran presentar ja les candidatures.

Els que vulguin optar a aquestes places, hauran de complir una sèrie de requisits com: tenir la nacionalitat espanyola; ser major de 18 anys --s'elimina l'edat màxima de 35 anys-; tenir almenys el títol de batxiller o equivalent; no tenir antecedents penals ni estar inhabilitat per a llocs de treball públics; no tenir expedients disciplinaris de qualsevol administració pública i tenir una altura mínima: 1,65 metres els homes i 1,60 les dones.

Es permetran tatuatges visibles sempre que no atemptin contra els valors del Codi Ètic dels Mossos i que a l'uniforme d'estiu no sobresurtin 15 centímetres quadrats al coll i 70 centímetres quadrats als braços, si bé no es podran portar a la cara i el cap.

Garanties jurídiques

El conseller d'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, va anunciar dijous aquesta convocatòria per a 500 nous agents --durant un acte de clausura del VII Escola d'Estiu de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (SPC)-- i va assegurar que ho fan amb totes les garanties jurídiques, malgrat que el Ministeri requeria només 50 agents.

Jané va explicar que van aprovar una oferta complementària per a 450 mossos més que l'estipulat perquè era possible fer-ho una vegada aprovats els Pressupostos Generals de l'Estat i atenent la reclamació de la societat de més seguretat davant les noves amenaces, com el terrorisme gihadista.

El conseller va recordar que en els últims anys s'han perdut 400 agents de la policia catalana i que falten 1.500 mossos per assolir les 18.300 places que es van fixar com a objectiu, pel que la seva voluntat és que es convoquin l'any que ve 500 agents més i al següent, una altra promoció igual, fins a arribar a aquest objectiu.