El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publicarà demà l'anunci de les 500 noves places de Mossos després que aquest matí el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha signat la convocatòria. Així ho ha anunciat Jané en la cloenda de l'Escola d'Estiu de l'Institut de Seguretat Pública.

La convocatòria introduirà canvis en relació a promocions anteriors, entre d'altres, l'edat dels aspirants, que abans era de 18 a 35 anys i ara s'incrementarà fins a 65 anys. També el nivell d'estudis que s'incrementa i se situa en Batxillerat o FP2. A partir de dissabte, els aspirants podran començar a inscriure's. 

El Govern ja va anunciar dimarts passat que mantenia l’oferta pública d’ocupació de 505 places de Mossos d’Esquadra per aquest any amb l’objectiu de convocar-les el mes de juliol. L’executiu ha decidit tirar endavant l’oferta tot i el requeriment del ministeri d’Hisenda que limitava a 50 el nombre de les places. Jané ha recordat avui que la convocatòria ha atès el requeriment d’Hisenda per limitar a 50 les places i ha afegit les 450 restants, un cop s’ha aprovat els Pressupostos de l’Estat.

Jané ha argumentat que era un compromís del Govern i que es complirà la voluntat d'arribar a 1.500 nous mossos.