El Govern de la Generalitat ha acordat aquest dimarts el nomenament de Joan Guàrdia Olmos com a rector de la Universitat de Barcelona (UB), després que resultés guanyador en les eleccions celebrades el passat 18 de desembre.

Nascut a Barcelona el 1958, Joan Guàrdia és catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament a la Facultat de Psicologia de la UB, expert en estadística i en l'estudi sistemàtic de la conducta humana, ha assenyalat el Govern en un comunicat.

Segueix en directe l'última hora sobre el coronavirus (Covid-19).

Recerca sobre neurociència

Com a investigador de l'Institut de Neurociències de la UB i de l'Institut de Sistemes Complexos (ubicat), Guàrdia ha dut a terme recerca sobre neurociència quantitativa i computacional.

Universitat de Barcelona EP

El Govern de la Generalitat ha acordat aquest dimarts el nomenament de Joan Guàrdia Olmos com a rector de la Universitat de Barcelona (UB). / EP

Pel que fa a la docència, el nou rector de la UB ha impartit classes a la Facultat de Psicologia, però també en les de Farmàcia, Economia i Empresa, Geografia i Història, Infermeria, Educació i Biologia.

Joan Guàrdia, autor de més de 30 llibres

El Govern ha assenyalat també la llarga experiència en diferents càrrecs de gestió acadèmica de Joan Guàrdia, que ha dirigit tesis doctorals en diverses universitats catalanes, espanyoles i internacionals.

El nou rector és autor de més de 30 llibres i més de 260 articles científics, a més de ser l'investigador principal de multitud de projectes d'investigació i coordinador de nombrosos seminaris i cursos, ha afegit Govern.

Joan Guàrdia va ser elegit nou rector de la UB en guanyar en segona volta les eleccions al Rectorat amb el 54,28% del vot ponderat, davant el 45,72% que va aconseguir l'altre candidat i fins llavors rector, el catedràtic d'Algebra Joan Elias

Després de declarar-se guanyador de les eleccions al Rectorat, Joan Guàrdia va ser entrevistat al programa L'Estat de la Nació de Tevecat on va defensar que la UB "no pot girar l'esquena a valors com la llibertat d'expressió". "S'ha de ser solidari amb aquelles vulneracions dels drets civils que no s'adiuen amb els missatges de les aules", va argumentar Guàrdia.

Imatge Principal: El nou rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia. / Candidatura Joan Guàrdia