El saló immobiliari Barcelona Meeting Point, que se celebra des de dimecres fins a aquest diumenge, no comptarà en aquesta edició amb l'assistència de cap representant de la Generalitat, segons han informat fonts de les conselleries de Governació -que inclou habitatge- i de Territori i Sostenibilitat -amb competències d'urbanisme i medi ambient-, tot i que han indicat que això no vol dir que s'hagin trencat relacions amb el saló, on té expositor.

La inauguració d'aquest dimecres va estar marcada per l'absència de representants del Govern, fet que el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) va qualificar de "malentès", en convocar les autoritats: no va comunicar l'hora a la Generalitat fins al dia anterior, i des del Govern van adduir falta de marge per agendar l'esdeveniment.

En declaracions a La Xarxa aquest dijous, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha confirmat que ha rebut una carta i una trucada de disculpes del president del BMP i del delegat especial de l'Estat al CZFB, Jordi Cornet, així com la seva invitació a reconsiderar la seva posició i assistir al saló un altre dia.

No trenquen relacions

Ha explicat que Cornet ha estat molt amable i correcte, però ha considerat que l'incident en l'organització de la inauguració va ser un "menyspreu al Govern" i això no es pot permetre perquè qualsevol Govern s'ha de fer respectar i van rebre un tracte que no va ser adequat.

De tota manera, ha afegit que li va dir a Cornet que no patís, perquè l'absència d'aquest any no vol dir que trenquin relacions ara o en el futur, però que en aquesta ocasió, en què el saló celebra la seva edició número 20, no hi aniran.

Al marge del debat polític, fonts de Governació han afegit que el secretari d'Habitatge, Carles Sala, i el director de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Jaume Font, es troben a la cimera internacional Hàbitat 3 sobre habitatge i desenvolupament urbà sostenible a Quito (Equador), per la qual cosa tampoc podien assistir al saló de la capital catalana.