La Generalitat, a través del seu delegat Eudald Casadesús i del secretari d'Universitats, Arcadi Navarro, ha culpat l'Estat de la liquidació del Parc Científic de la Universitat de Girona (UdG) i ha defensat que les administracions catalanes han fet "tot el possible" per salvar el Parc de la UdG de la liquidació. Finalment, però, no s'ha pogut evitar la liquidació. Tant Casadesús com Navarro han admès que el xec amb els cinc milions d'euros que el Govern català aportava per evitar el concurs de creditors contemplava un pagament diferit, cosa que contradeia l'acord amb el Ministeri d'Hisenda, però han insistit que podien haver esperat uns mesos.

Arcadi Navarro ha assenyalat que, per no ajornar el cobrament "dos o tres mesos, perquè l'operació estava aprovada", l'Estat es quedarà sense ingressar els diners "dos anys" fins que es produeixi la liquidació. Navarro ha demanat "calma" en qualsevol cas als usuaris del Parc, "perquè la situació no és dramàtica", i ha subratllat que "els contractes de lloguer no queden anul·lats" pel procés concursal. Segons el secretari d'Universitats, "l'Estat podia haver manifestat al jutge que esperava uns mesos més per cobrar", mentre que Eudald Casadesús ha considerat que les institucions de Girona han fet "tot el que podien fer".

La liquidació es produeix després d'una negociació per evitar-la i que el Ministeri d'Hisenda, principal creditor, acceptés una quitança de gairebé la meitat del deute a canvi que la resta es pagués en dues parts, la primera d'aquestes de 13,4 milions d'euros de pagament immediat. Diputació Provincial, Ajuntament, Universitat de Girona i Generalitat, en aquest últim cas amb una aportació de cinc milions d'euros, tenien avui com a data límit per garantir el cobrament, però el taló del Govern català no s'ha acceptat per no complir aquesta condició d'immediatesa de pagament.