Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ja tenen el permís de la Generalitat per sortir 48 hores de la presó. Avui la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la conselleria de Justícia ha resolt favorabement la proposta que va fer ahir la junta de tractament de Lledoners.

Sànchez i Cuixart estan classificats en el segon grau. Ja han complert un quart de la condemna, 2 anys i mig. Ara cal que els confirmin el permís, que passa per la seva bona conducta i per la previsió que hi hagi un retorn garantit a la presó per part dels dos presos. 

Després de la proposta de la junta de tractament de la presó de Lledoners que es va fer ahir i que el Servei de Classificació de la Generalitat hi hagi donat el vistiplau, el jutge de vigilància penitenciaria té ara entre 3 i 7 dies per confirmar la sortida. 

En el cas dels presos en segon grau, si les juntes de tractament ho consideren oportú, poden proposar fins a 36 dies de permís, amb un màxim de 7 dies consecutius, informa el Departament de Justícia.

El departament d'Ester Capella també adverteix que "la Generalitat informarà de la resolució del Servei de Classificació, però no en concretarà els dies per protegir la intimitat de les persones afectades". Per tant, en principi, si no hi ha filtracions, ningú s'assabentarà de la sortida de la presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. De fet, l'advocat de Sànchez, Jordi Pina, es posicionava així mateix ara fa una setmana quan va anunciar que demanaria el permís aquesta setmana.