En el primer semestre del proper any és molt possible que l'executiu espanyol d'aquell moment -encara pendent d'aclarir- abordi la renovació de la cúpula militar, començant per la figura del Jemad (cap d'estat Major de la Defensa), és a dir, l'oficial militar de les Forces Armades d'Espanya de més alt rang.

Segons avança Voz Populi, aquesta renovació es duria a terme en cas que Pedro Sánchez aconseguís formar govern, ja que els últims canvis es van dur a terme el març de 2017, però sota el mandat de Mariano Rajoy.

És més, el mitjà citat apunta a un nom com a favorit per a aquest lloc, el del tinent general de l'exèrcit de l'Aire Miguel Ángel Villarroya Vilalta, del qual destaca especialment el seu origen català. Nascut a la Galera (Montsià) el 1957, Villarroya estaria bé vist tant al PSOE com al PP, però també a la Zarzuela.

Villarroya, a més, compliria la pràctica no reglada de rotació dels tres exèrcits en el càrrec de Jemad, que li tocaria ara a l'aviació.

Villarroya és actualment cap del gabinet tècnic de la ministra de Defensa, Margarita Robles i va accedir al càrrec en temps de l'antecessora de Robles, María Dolores de Cospedal.