La presó Brians 1 ja té directora. Gemma Torres ha pres possessió aquest matí en substitució de Josep Font, que va presentar la seva dimissió el 19 de desembre passat, víctima d’amenaces de mort per part de treballadors.

Gemma Torres, psicòloga de formació, dirigia fins ara el Centre Penitenciari Brians 2, el més gran de Catalunya. El 2013 va entrar a formar part de l’equip directiu de Brians 2, com a subdirectora de tractament, fins que el 2016 va ser nomenada directora.

Amb llarga experiència en el món penitenciari, Torres és especialista en psicologia clínica. La seva trajectòria en l’execució penal s’inicia l’any 1994 quan va començar a treballar com a psicòloga del Centre Penitenciari de Joves l’any 1994, i més tard del de Quatre Camins.

Deu anys després, reorienta la seva activitat professional a l’àmbit de la justícia juvenil, primer als jutjats de menors de Barcelona, i més tard com a psicòloga del centre educatiu Can Llupià de Barcelona. La seva tornada als serveis penitenciaris es produeix l’any 2009, com a psicòloga de la secció de tractament i després per encapçalar la Unitat de Formació Inicial.