Gemma Geis està en converses amb l'Institut Fraunhofer per obrir un centre a Girona, tal com ha avançat ella mateixa aquest dilluns — quan falten vint dies per a les eleccions municipals 2023. L'exconsellera i alcaldable de Junts a la capital gironina ha anunciat que es tracta d'una "proposta que ens il·lusiona". "Estem en converses amb el centre alemany Fraunhofer per facilitar la instal·lació d'una branca a Girona i potenciar el nostre sistema d'innovació i recerca", ha dit.

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Girona: tota la llista

Segons Geis, "Girona ha d'alçar la mirada i planificar el futur". "Pot ser la revolució més important per la ciutat i comarques dels darrers 20 anys", ha pronosticat. I és que el centre alemany "serà un element transformador d'un model de societat que volem que es basi en el coneixement, en la generació d'oportunitats i de condicions dignes de treball". "Permetrà retenir el talent", ha conclòs la candidata.

L'Institut Fraunhofer

L'Institut Fraunhofer és un centre de recerca alemany que ha esdevingut l'organització més gran i prestigiosa d'Europa en recerca aplicada. Deu el seu nom al físic Joseph von Fraunhofer, inventor de l'electroscopi i conegut pel descobriment de les línies de l'absorció fosca. Compta amb uns 58 instituts arreu d'Alemanya, cadascun d'ells especialitzat en diferents camps de la ciència aplicada: algorismes i informàtica científica, òptica aplicada i enginyeria de la precisió, física de l'estat sòlid aplicada, física de la construcció, tecnologia química...

Fa poc més d'un mes que es va anunciar que Barcelona acollirà una seu de l'Institut Fraunhofer, amb el suport de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol. Es tracta d'un acord històric que preveu la creació de la institució Fraunhofer Spain com una fundació i la posada en marxa d'un centre de recerca en bioenginyeria aplicada a la salut: el Center Fraunhofer for Applied Theragnostics (Fraunhofer CAT), en col·laboració amb l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). En una entrevista amb ON Economia a finals de l'any passat, la ministra Diana Morant ja havia avançat la notícia.