Una vuitantena de colles geganteres d'arreu de Catalunya han anat aquest matí al pla de Lledoners per mostrar el suport als presos polítics abans del trasllat a Madrid. Segons l'organització, la plataforma Omplim Lledoners, hi han participat 200 gegants i 3.000 persones. 

Les colles han ballat de quatre en quatre a partir de les 11 del matí i han acabat amb una ballada conjunta.

Al mateix temps, hi ha hagut un trobada de motards derrere del centre penitenciari, amb un pica pica abans de dinar. Les colles geganteres s'han desplaçat a l'esplanada de davant de Lledoners amb furgonetes i cotxes, i l'ANC també ha organitzat autocars d'anada i tornada. 

D'Olot a Lledoners, a peu

La cinquena etapa de la caminada d’Olot a Lledoners en suport als presos polítics i exiliats, organitzada per Bianya Sobiranista i Òmnium Garrotxa, va recórrer dijous dinou quilòmetres entre Santa Eulàlia de Riuprimer, a Osona, i Santa Maria d’Oló, al Moianès. Seixanta-vuit caminadors han participat avui a la caminada, malgrat que amb el canvi de temps el fred s’ha notat amb més intensitat a mesura que avançava el matí. 

L’etapa d’avui ha transcorregut en part paral·lela a l’Eix Transversal, i novament han estat molt els conductors de cotxes i camions que quan veien els caminaires han fet sonar els clàxons per saludar-los. A l’arribada a Santa Maria d’Oló han estat rebuts per gent del poble, que s’han afegit a la caminada, que ha s'ha acabat davant l’Ajuntament. Allà, com es fa a cada final d’etapa, s’ha llegit un manifest, s’ha cantat Els segadors i, aquesta vegada, també El cant dels ocells, amb lletra adaptada per reivindicar l’alliberament dels presos polítics. La caminada s'acabarà aquest diumenge dia 20 a Lledoners.

Homenatge a Joan Bonanit

Els actes seguiran aquesta tarda amb una pregària conjunta i, al vespre, amb un homenatge especial a Joan Bonanit. Avui farà 200 nits que en Joan Bonanit crida "Bona nit" als presos. No hi ha faltat cap dia des que van ingressar al centre penitenciari de Lledoners. Com a reconeixement, se li ha dedicat un muntatge audiovisual amb escenes de diversos vespres en què els presos han respost el bona nit del jove. 

Demà, que podria ser l'últim diumenge abans del trasllat dels presos polítics a Madrid, actuarà a Lledoners l'Orfeó Català.