Foment del Treball ha tornat a carregar contra el procés independentista. Aquest cop, però, ho ha fet apujant el to: el president de la patronal ha assegurat que l'independentisme busca que hi hagi "ruïna" i "gana" a Catalunya, unes afirmacions que ha aprofitat per relacionar l'independentisme amb el populisme europeu.

"Els moviments radicals a Europa s'han fonamentat en base a la pobresa de la gent i en l'engany dels ciutadans", ha deixat anar Gay de Montellà en una entrevista a Antena 3 sense especificar de quines formacions polítiques estava parlant. "Cadascú sabrà si ho és", s'ha limitat a apuntar, sense assenyalar directament a Junts pel Sí o la CUP.

Cinc anys de recuperació

"Jugar amb l'economia no és cremar un bosc com fan alguns", ha exposat el president de Foment sobre les suposades conseqüències del procés en l'economia. Gay de Montellà s'ha atrevit fins i tot a fer una predicció sobre els efectes d'aquests moviments: "Necessitarem cinc anys per tornar a la normalitat econòmica i superar aquesta caiguda intensa". De fet, ha arribat a dir que només en els últims dos anys de procés "s'han emportat per endavant dues generacions" de treball a Catalunya.

I com no podria ser d'una altra manera, Gay de Montellà ha defensat la fuga d'empreses. En aquest sentit, ha afirmat que el trasllat de seus socials d'empreses fora de Catalunya es fa "d'una manera temporal" per no quedar fora de la protecció que atorguen els mercats i el Banc Central Europeu.