Pau Gasol, una de les estrelles del bàsquet del moment, ha passat pel Fora de sèrie de TV3 en una entrevista conduïda pel periodista i director del Polònia Toni Soler. Tots dos han conversat sobre temes molt variats, personals i professionals, i és per això que no hi podia faltar la política.

Soler li pregunta sense embuts: "És més fàcil parlar de Trump que de si votaràs al referèndum?", una pregunta a la qual el jugador dels San Antonio Spurs respon de forma ambigua. D'entrada, Gasol diu que no sap "si es farà" (el referèndum), tot i que ell diu: "Soc partidari de votar, transmetre el teu dret i tenir una opinió davant una possible situació social".

A la vegada, diu que entèn "que hi hagi gent descontenta, que tingui certs sentiments i desitjos", perquè opina que "la diversitat és part de la vida". Finalment, sobre el referèndum, ha tornat a dir que no té clar "que s'arribi a fer ni el valor que tindrà", perquè, segons ell, "hi ha moltes incògnites" que no es coneixen.

Durant el programa, Soler també ha volgut saber la seva opinió sobre una possible selecció catalana de bàsquet, Gasol ha assegurat "entendre que els partidaris d'una República Catalana ho demanin", però ha tornat a insistir en que "no sap on arribarà".

També hi ha hagut temps per parlar del futur professional, un futur que per ara continuarà sent amb els Spurs: "La meva idea és tenir continuïtat (als Spurs), fer un pas endavant i seguir millorant dins l’equip". Ara bé, Gasol no ha descartat tornar a Catalunya i jugar a la Penya a la fase final de la seva carrera. "No la descartem a dia d'avui", ha dit, i Soler li ha assegurat que l'afició estaria encantada de tenir-lo.