El principal setmanari alemany, Der Spiegel, clava avui una garrotada informativa a Vox, i subratlla que el partit ultra va rebre 971.890 euros de formacions iranianes de l'oposició. El setmanari ho atribueix a Aleix Vidal Quadras, de qui recorda que "no és un desconegut a Europa" perquè va ser eurodiputat durant 15 anys i vicepresident de la cambra comunitària. "Quan el polític conservador va decidir a finals del 2013 abandonar el PP i va fer el seu partit, el populista de dretes Vox, immediatament va trobar simpatitzants solvents entre els membres de l'oposició iraniana a Europa", afegeix.

Segons Der Spiegel, la creació de Vox no hauria estat possible sense la participació financera del National Resistance Council of Iran (NWRI). I explica que la forma d'ingressar els diners va ser molt estudiada. "Les trameses dels membres de l'oposició iraniana estaven estudiades, cap donació superava els 2.000 euros, i els diners provenien d'uns 15 països diferents, entre ells Alemanya, Suïssa, Itàlia, el Canadà i els Estats Units.

La revista afegeix que els diners estaven destinats a aconseguir que Vox entrés al Parlament europeu a les eleccions del 2014, però el partit ultra no ho va aconseguir i només va obtenir l'1,6% de vots. "Després de la derrota electoral, Vidal-Quadras va abandonar el partit que havia fundat. I poc després, l'aixeta dels diners de l'oposició iraniana a l'exili es van exhaurir", detalla.

Der Spiegel

Der Spiegel no amaga que l'NWRI està considerat una organització terrorista. "L'NWRI és l'ala política dels Mujahidins del Poble, un moviment d'oposició militant que pretén enderrocar el règim de Teheran. Els Estats Units van incloure l'NWRI i els Mujahidins del Poble a la llista d'organitzacions terroristes des del 1997 al 2012, i la UE va classificar els Mujahidins del Poble com a una organització terrorista del 2001 al 2009", apunta.

Segons la revista, els Mujahidins del Poble no renuncien a la violència i "cultiven el culte" a la seva líder Maryam Rajavi, a qui denominen "Sol de la Revolució". 

Afegeix que tant l'NWRI com els Mujahidins del Poble neguen haver cedit fons a Vox com a organització, però que en el seu dia van lloar les gestions que va fer Vidal Quadras per eliminar-los de la llista de la UE sobre organitzacions terroristes. Indica que l'exdiputat del PP va visitar l'NRWI l'any 2009 a la seu que tenia al camp d'Ashraf, al nord de Bagdad, a l'Iraq, tres anys després de la mort de Saddam Hussein.