El regidor de la CUP de l’Ajuntament de Barcelona Josep Garganté ha indignat el PSC amb una polèmica piulada sobre la mort d'Ernest Lluch. Aquest dilluns, en complir-se 16 anys de l'assassinat del socialista per ETA, el regidor va publicar un tuit on assegurava que "PSC-PSOE no eren monges de la caritat", relacionant l'assassinat amb el cas dels GAL.

El tuit, en resposta a un d'Ada Colau, incloia una foto de l'expresident del Govern espanyol Felipe González acompanyant l'exministre José Barrionuevo i l'exsecretari d'Estat Rafael Vera quan entraven a la presó pel segrest de Segundo Marey, cas vinculat als GAL.

Aquest gest va indignar el PSC que li ha exigit una rectificació aquest dimarts a través del segon tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni. "Les paraules del senyor Garganté són inadmissibles i una autèntica falta de respecte, indignes d'un representant públic", ha assenyalat Collboni.

En aquest sentit, li ha recordat que "gràcies a la lluita de molts i moltes socialistes com Ernest Lluch, el senyor Garganté pot seure en el plenari participant d'un estat de dret lliure del terrorisme d'ETA".

El mateix dia, Garaganté ha rectificat amb una altra piulada. “No pretenia ofendre amics i familiars d‘Ernest Lluch ni justificar-ne l'assassinat, sinó criticar la guerra bruta”, ha assegurat. “El redactat de la piulada ha estat desafortunat”, admetia.