La CUP i el PP han tingut aquest dijous una picabaralla al ple del Parlament arran de l'absolució del regidor de la CUP a Barcelona Josep Garganté, de l'acusació de coaccionar un metge del centre Perecamps perquè canviés un comunicat mèdic i reflectís una agressió d'un agent de la Urbana a un manter.

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha aprofitat el debat sobre una moció de sanitat per celebrar l'absolució del seu company, criticant que tota l'operació ha estat "un muntatge" per perjudicar el partit anticapitalista.

"Hi ha grups que s'han dedicat a utilitzar aquest cas com a arma contra la CUP. Ara s'ha demostrat qui coacciona a qui", ha exposat, en al·lusió al fet que Garganté no va coaccionar ningú, sinó que van ser aquells que van muntar, segons el seu parer, aquest cas.

Quan Reguant es disposava a continuar la seva exposició, el diputat Benet Salellas (CUP) ha demanat la paraula per queixar-se que diputats del PP estaven pronunciant "paraules ofensives de manera reiterada" contra el regidor anticapitalista.

Fonts de la CUP han assegurat a Europa Press que el diputat popular Alberto Villagrasa ha intentat interrompre el parlament de Reguant insultant el regidor 'cupaire': "És un pocavergonya. És un delinqüent", ha cridat.

Les mateixes fonts han assegurat que durant la jornada d'aquest dijous, als passadissos de la Cambra, la diputada del PP Andrea Levy s'ha adreçat a la diputada de la CUP Mireia Vehí en to molt despectiu: "Què fas al Parlament ? No et volen a Cuba?", ha deixat anar.

El PP ha declinat valorar la picabaralla amb els anticapitalistes i si aquestes havien estat les paraules exactes de Villagrasa i Levy.

Salellas ha lamentat que la distància que separa la bancada de la CUP i el PP -situats final del hemicicle- de la Mesa ha impedit a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, sentir les paraules dels populars.

Forcadell ha confirmat que no ha sentit res, per la qual cosa no ha pogut "jutjar" el que ha passat i el ple ha continuat sense més.