La veu més crítica contra el lideratge de Pedro Sánchez al PSOE ha defensat les seves crítiques a la directiva. "La samarreta del PSOE no és una camisa de força", ha afirmat Emiliano García-Page, president de Castella-la Manxa, en un acte organitzat per El Confidencial. D'aquesta manera Page respon a les crítiques que li va llençar la ministra María Jesús Montero després que el president manxec demanés una reflexió a Sánchez per les eleccions gallegues. Montero va retreure a García-Page les seves crítiques etzibant: "Un ha de saber quina és la samarreta del seu equip". 

Per la seva banda, el president socialista manxec denuncia que dins del seu partit s'estan empenyent narratives que veuen qualsevol discordança amb la direcció del PSOE com un atac. Page sosté que ell no té cap pretensió de ser "frontista", tanmateix, s'ha erigit en la veu més crítica contra la direcció que està prenent el PSOE els darrers anys. "El PSOE no és un partit frontista, ni populista", ha remarcat i ha aprofitat per criticar les "companyies nacionalistes" que ha fet Sánchez per la investidura. A més, ha apuntat que aquesta mena de pactes "et radicalitzen" i fan "impossible" tancar acords amb el PP. "Jo pel que lluito és perquè Puigdemont no acabi de col·locar una camisa de força a les institucions de l'Estat", ha sentenciat. 

Tensions amb Ferraz

El líder socialista a Castella-la Manxa fa temps que manté relacions tenses amb els seus companys de Ferraz. Alguns responen amb més contundència, com Montero, i altres amb menys. Per exemple, abans de les eleccions gallegues, Sánchez va afirmar que la seva relació amb Page era bona. A més, el president espanyol va afegir que el té en "bona consideració" com "un bon polític i un bon actiu del PSOE", en ser l'únic socialista que governa amb majoria absoluta després de les últimes eleccions autonòmiques. 

Això sí, Sánchez va ressaltar que com a màxim dirigent del PSOE s'ha "autoimposat" a si mateix la regla de "discutir als òrgans interns" les qüestions amb els companys del partit. "Perquè al final el que passa és que la dreta utilitza en bona mesura aquestes reflexions per atacar l'organització, crec que és un mal servei que fem a les sigles del PSOE", va subratllar Sánchez en una entrevista a La Sexta. Sánchez va voler defensar que "no és el mateix governar una comunitat autònoma que l'Estat", incidint que l'aritmètica parlamentària del Congrés obliga a pactar amb les forces nacionalistes encara que la legislatura sigui més complexa.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!