Emiliano García-Page, president de Castella-la Manxa, sempre ha estat un dels barons socialistes més durs contra el govern espanyol. “Les decisions que estan prenent al govern espanyol no coincideixen amb el que jo penso” ha afirmat. El president manxec ha argumentat que "és evident que a l'hora de prendre decisions no hi pinto res, perquè ningú demana la meva opinió". Tot i que ha assegurat que això ha passat en altres moments. 

El president socialista considera que mesures com els indults, la sedició o la malversació consoliden "un statu quo polític actual circumstancial". En una entrevista aquest dilluns a El Español, García-Page ha lamentat que "totes les decisions que s'estan prenent estan més pensades per retribuir un suport parlamentari que per resoldre un problema de fons". A més, ha afirmat que si el problema de fons a Catalunya consistís que cada certs anys "es fica uns senyors a la presó i al cap de poc se'ls treu, seria bastant inferioritzant per a Catalunya". Sobre l'1-O, García-Page qualifica els fets com a molt greus, i ha considerat que "l'assignatura que té pendent Espanya és regular específicament el que és el comportament de deslleialtat constitucional, de crebant constitucional o de convocatòria de referèndums il·legals". 

Tipificació de la convocatòria de referèndums 

El president manxec vol que a Espanya s'abordi la tipificació de la convocatòria de referèndums il·legals. "És impossible que al nostre país hi hagi un referèndum que afecti la sobirania indivisible d'Espanya sense que participem tots els espanyols. Només pot haver-hi un referèndum en el qual hi participem tots", ha defensat. Amb tot, ha advertit que en el cas de produir-se un intent de consulta que "soscavi la sobirania nacional i en la qual no hi participin els ciutadans de la meva terra i els de tota Espanya", no dubtarà a acudir al Tribunal Constitucional i a totes les instàncies que siguin necessàries. 

García-Page ha afirmat que el que passa amb el canvi al Codi Penal, pel que fa a la sedició i la malversació, segueix el mateix camí que ha seguit la persecució als violadors o als maltractadors amb la llei del només sí que és sí, "anem a un problema molt seriós. De fet, ja hi ha doctrina i casos perquè el Ministeri d'Igualtat procedeixi a un canvi en la normativa del només sí que és sí. Si el que està passant amb això és extrapolable, i pot ser-ho, a la revisió de penes i a la doctrina penal entorn de la malversació, ens estem fent un tret al peu". El líder dels socialistes a Castella-la Manxa ha assegurat que és evident que "rebaixar el delicte afavoreix el malversador".  

En ser preguntat sobre un possible indult a l'expresident de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, condemnat a 6 anys de presó per un delicte de malversació en el cas dels ERO, el líder manxec no ha volgut comparar "ni política, ni personalment" el cas de Griñán amb els dels líders independentistes condemnats pel procés. "Griñán és una persona íntegra i honesta, que no s'ha emportat un duro, quan els independentistes van utilitzar diners públics a gratcient que era manifestament il·legal", ha defensat García-Page. 

Discurs crític contra el PSOE 

García-Page és un dels barons del PSOE més crític amb el govern de Sánchez, tot i que, ha assegurat que "ni soc l'últim mohicà ni em considero una xinesa a la sabata de Pedro Sánchez, ni vull ser heroi ni tampoc un màrtir". El president socialista ha defensat que al llarg de la seva carrera sempre ha expressat públicament les seves opinions "en l'època de Felipe, de Zapatero, d'Almunia, d'Alfredo Pérez Rubalcaba, i ara també". En aquest sentit, ha reconegut que pot semblar que té una actitud hostil cap al president del govern espanyol "però jo no estic atacant ningú, m'estic defensant. Defenso les meves posicions de sempre, que es veuen atacades per la realitat actual". 

Preguntat sobre la possibilitat de presentar-se com a candidat del PSOE si finalment els resultats de les eleccions generals, tal com auguren les enquestes, provoquen que Sánchez no formi govern, García-Page ha afirmat que "no estic en això, i qualsevol contestació a la seva pregunta seriosa sediciosa, i encara que ara la sedició està despenalitzada, no vull ser sediciós".