Un dels grans opositors de Pedro Sánchez dins del PSOE, Emiliano García-Page, president de Castella-la Manxa, no ha trigat a sumar-se a les crítiques de la dreta i l'extrema dreta al pacte entre Junts per Catalunya i el PSOE, que ha salvat els decrets anticrisi de l'executiu espanyol. L'acord inclou el traspàs de competències sobre immigració a Catalunya, fet que Page ha rebutjat enèrgicament, posant al mateix nivell Junts que Vox. "Si les competències les demanés Vox, s'escandalitzaria tothom, però les demana Vox per al mateix...", ha declarat aquest divendres. 

Page no s'ha limitat a comparacions entre Vox i Junts, sinó que ha carregat directament contra Carles Puigdemont. Segons recull El Mundo, el socialista manxec ha arribat a afirmar que Puigdemont "treballa amb la idea que tots els que som aquí (pels espanyols) siguem estrangers". A més, ha descrit Junts com un partit "supremacista" i ha demanat a l'executiu espanyol que reflexioni sobre el pacte al qual han arribat. 

Indignació a la dreta espanyola 

El pacte entre Junts i els socialistes no ha enfurismat només Garcia-Page, de fet, ell ataca aquest acord fent servir part de l'argumentari que la dreta i l'extrema dreta han utilitzat els darrers dies. L'acord in extremis de les dues formacions va agafar per sorpresa el PP que ja donaven per morts els decrets presentats per l'executiu, tanmateix, després del xoc inicial han començat una ferra oposició. El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que amb el traspàs de competències d'immigració es compromet la unitat i la seguretat nacional i és una "capitulació constitucional en tota regla".

Per altra banda, l'extrema dreta de Vox no s'ha quedat enrere. El líder de la formació, Santiago Abascal, ha assegurat que Sánchez ha convertit la "seu de la sobirania nacional" en un "mercat persa", després de les cessions a Junts per aprovar els seus tres decrets, i ha lamentat que el PSOE "una vegada més paga" amb la integritat de l'Estat, concedint "de manera precipitada" un assumpte que no estava "a sobre de la taula" com són les competències d'immigració a la Generalitat de Catalunya.

Mentre que la dreta i l'extrema dreta espanyoles es posen les mans al cap, des del Govern de la Generalitat es refreda la magnitud del pacte. Aquest divendres, Laura Vilagrà, consellera de Presidència, ha assegurat que no hi ha cap mena de pacte de traspàs, sinó el compromís d'impulsar una llei orgànica, procés que ha remarcat que és molt llarg. "És un pacte molt difús. Nosaltres estem a 4t de negociació amb el PSOE, ens estem a punt de graduar, i sabem com acaba quan els socialistes fan servir el verb impulsar", ha sentenciat. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!