El president del Senat Pío García-Escudero ha tancat 2017 durant la tradicional Copa de Nadal felicitant els treballadors de la casa per la seva tasca al llarg de l'any "més important" de la institució, com a conseqüència de l'aplicació de l'article 155, segons ha considerat el mateix García- Escudero. El dirigent de la cambra alta ha ressaltat la part menys coneguda de la intervenció de la Generalitat, i és l'esforç que van fer "funcionaris de comissaria, gent del menjador i els propis senadors" perquè tirés endavant l'article. "Va ser un repte per a tots" ha reconegut.

Aquestes paraules han sigut pronunciades al saló de passos perduts del Senat, davant de professionals de la comunicació, representants electes i assessors de polítics, on ha mostrat "orgull" per la tasca desenvolupada. És més, ha dit que al carrer l'havien felicitat per aquesta mateixa gestió. Això passa gairebé mes i mig després que s'endegués la mesura i abans que la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría comparegui a la cambra alta per retre'n comptes. Ho farà dilluns al matí, abans que s'esgoti el termini de dos mesos a què es va comprometre.

Durant l'esdeveniment, de caràcter distès i que serveix d'homenatge als treballadors de la institució, García-Escudero ha instat la senadora del PNB i membre de la Mesa, Maria Eugènia Iparragirre, a cantar una nadala –ja que a més de parlamentària forma part de l'agrupació coral Orfeó Donostiarra. Així les coses, el president ha reiterat el seu orgull de pertànyer al Senat. Ha recordat que va arribar el 1995, i ha confessat que en diverses ocasions li han ofert anar al Congrés, però que ell sempre ha prioritzat romandre a la cambra alta.