Encarregat de l’obertura de la convenció estatal del PP, el secretari general Teodoro García Egea ha protagonitzat el discurs més histriònic aquest divendres a la Fira de Madrid. En la seva diana hi han estat l’esquerra, el president espanyol, Pedro Sánchez, i el president català, Quim Torra. A aquest últim li ha dit que, si no li agrada la bandera espanyola, se’n vagi a l’estranger.

El dirigent popular ha reivindicat el gest d’un regidor del PP al Prat de Llobregat, que va donar una bandera española al cap de l'executiu català. “Aquesta és la seva bandera, i, si no li agrada, que se’n vagi com Puigdemont”, li ha etzibat. I ho ha rematat: “Mentre sigui aquí, serà espanyol”.

García Egea també ha tingut dards per al president espanyol, Pedro Sánchez, de qui ha criticat que “a 10.000 metres es veuen les coses d’una altra manera”, en al·lusió a l’avió presidencial. En referència als documents desclassificats aquest divendres pel Consell de Ministres, ha dit que “el que ha d’ensenyar són els seus pactes foscos amb el senyors Torra i Puigdemont”.

Sobre les protestes feministes davant del Parlament andalús, el secretari general del PP s’ha felicitat perquè “els hem posat al carrer”. I ha afegit: “Els que envolten parlaments, que guardin les pancartes, que les tinguin a mà, perquè aviat Casado arribarà a la Moncloa i les necessitaran”.

Finalment, García Egea també ha criticat Podemos i les seves confluències: “En Comú Podem, En Marea... Per molts noms que es posin, són l’esquerra comunista passada de moda de tota la vida”. En contraposició, ha defensat que el PP no són “17 partits diferents”, sinó “un partit nacional”.

Feijóo crida a la moderació

Si García Egea ha protagonitzat el discurs més abrandat, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha reivindicat la "moderació". Si bé ha dit que s'ha de "plantar cara als qui volen trencar Espanya", el dirigent gallec també ha demanat "respecte" per la pluralitat de l'Estat espanyol. Un discurs que reivindicava més aviat "17 partits diferents" i no tant un "partit nacional".

“Els que ens volen fer renunciar a una part d’Espanya ens empobreixen a tots i a Espanya, però els que volen que Espanya renunciï a cadascuna de les seves parts també empobreixen Espanya”, ha sostingut Feijóo, que ha defensat "el respecte a la llibertat, a la riquesa de les nostres particularitats, a la pluralitat",

En aquesta línia, el president de la Xunta ha demanat respecte per als qui "complint les lleis no pensen com nosaltres, perquè la unitat de la nació també és la convivència dels ciutadans que formem la nació”.