El candidat del PP a l'alcaldia de Badalona i expresident dels populars a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha avisat el president del partit, Pablo Casado, del risc d'arribar a acords amb Vox: "És extrema dreta", ha assegurat.

Albiol, en una entrevista a RAC1, ha dit que mai arribaria a pactes amb la formació d’Abascal a Catalunya i creu que a la resta de l'estat espanyol "s'hauria d'intentat evitar els acords" amb aquesta formació, en al·lusió a les negociacions per l'alcaldia de Madrid. El líder popular a Badalona ha afirmat que el PP i Vox tenen "moltes diferències" i que només els uneix el "sentiment" de país.

“Jo intentaria evitar els acords amb Vox perquè s’ha demostrat que la societat espanyola no ha entès determinades visualitzacions que s’han vist a la campanya electoral”, ha afirmat. Ha assegurat que el projecte dels populars “és de centre-dreta moderna” i ha ressaltat que “Vox no representa el mateix”.

Badalona

El candidat popular, d'altra banda, ha insistit en la voluntat de governar Badalona a partir del 15 de juny i ha reiterat la petició al PSC per a què no pacti amb la candidatura de Dolors Sabater.

Respecte la davallada que ha viscut els últims anys el PP al conjunt de Catalunya, Garcia Albiol ha apuntat que la proposta per al conjunt de l’estat espanyol “aquí no es va entendre” i ha lamentat que va haver projectes que “es veien bé a la resta d’Espanya però aquí generaven inquietud”. 
Pel que fa a les eleccions generals del passat 28 d’abril, Albiol ha reconegut que va haver una part de l’electorat català que “no va entendre” que Cayetana Álvarez de Toledo fos qui encapçalés la llista dels populars al Congrés, sent una candidata de fora del PPC.