Alberto Ruiz-Gallardón ha dedicat una necrològica al seu sogre i exministre franquista, José Utrera Molina; ho ha fet en una doble pàgina de l'ABC. "M'hauria agradat poder escriure aquestes línies explicant només les excepcionals qualitats humanes de Pepe Utreta, un home bo i cavallerós", són les paraules que l'exministre de Justícia fa servir per descriure el seu sogre. Gallardón va assistir al funeral d'ahir dissabte i va ajudar a portar el fèretre del mort; un funeral on es va cantar el "Cara al sol" en motiu de comiat.

esquela utrera

La necrològica també fa referència al "saber estar" d'Utrera segons Gallardón, el qual descriu com "aferrat als seus principis que mai es van convertir en rancor cap als seus adversaris".

El fill de l'exministre de Franco, Luis Felipe, també li ha dedicat una carta al seu pare on diu: "Has marxat a la primavera. No podia ser de cap altra manera. Has marxat tal com sempre has volgut: cara al sol, mirant el mar i sense canviar de bandera". Aquesta carta no és tan llarga com la de Gallardón, que ocupa dues pàgines del diari. 

Luis Felipe també ha fet referència a la Llei de Memòria Històrica: "Podran treure el teu nom dels carrers, però mai l'agraïment de tants milers de famílies a qui vas procurar un habitatge digne, escola per als seus fills, i tantes altres coses que no cabrien en un llibre".