A menys d'un mes de les eleccions gallegues, que se celebraran el proper 25 de setembre, el nacionalisme gallec treu pit. L'etiqueta de Twitter #GalizaIsNotSpain s'ha convertit aquest dijous en trending tòpic. 

Diversos moviments independentistes han començat a moure aquesta campanya a través de les xarxes socials per reivindicar el nacionalisme gallec i demanar un estat independent per aquesta comunitat autònoma. Arran de la publicació de l'etiqueta, milers d'usuaris han començat a moure diversos eslògans independentistes, fotografies de banderes gallegues i també frases iròniques sobre Espanya. 

Per altra banda, alguns unionistes i també diversos partits polítics han llençat consignes contràries al nacionalisme sota l'etiqueta #GaliciaSíesEspaña. 

Aquesta desfermada activitat a Twitter respon a l'ambient preelectoral que es viu a Galícia aquest dies. Fins al dia 9 no comença oficialment la campanya electoral, però els partits ja van escalfant motors. 

De fet, una mostra d'això ja es va fer palesa ahir al Congrés, quan el líder de Podemos, Pablo Iglesias, va recordar en seu parlamentària a Rajoy la relació entre el president popular de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, i el narcotraficant, Marcial Dorado. Una amistat que mantenien als anys 90 i que va ser destapada pel País l'any 2013. Iglesias va dir ahir que el PP presenta a Galícia com a candidat "l'amic d'un traficant", ja que Feijó torna a ser candidat.

Amb tot, i encara per més inri, cal recordar que Rajoy és gallec. Per això, alguns tuitaires ja han començat a ironitzar sobre l'origen de l'actual president del govern espanyol en funcions i diuen que si el territori s'independitza, Rajoy s'ha de quedar al nou Estat.