Gabriel Rufián, portaveu d'ERC al Congrés i candidat a Santa Coloma de Gramenet en les pròximes eleccions municipals del 28 de maig, ha parlat sobre l'anunci que va fer juntament amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, de l'impuls d'una segona residència a la ciutat del Barcelonès en funció dels resultats que obtinguin els republicans als pròxims comicis. Rufián ha publicat en el seu compte de Twitter un vídeo d'ell parlant des de la sala de premsa del Congrés on explica que l'altre dia van anunciar que l'ajuntament "repeteixo, l'ajuntament", si ERC governava anava a construir l'edifici de l'equipament d'una segona residència que necessita Santa Coloma. En aquest moment, va aprofitar per criticar el partit socialista afegint que "fa 32 anys, repeteixo, 32 anys que el PSOE promet i que no fa". En aquest sentit, reitera que si ERC acaba guanyant es farà, però defensa que "això no significa xantatge, sinó que com el PSOE no ho fa, si governem nosaltres ho farem". Des del faristol, aprofita per fer campanya i adverteix a la ciutadania de Santa Coloma que si vota a ERC, la residència existirà, "si vota al PSOE, potser no". 

"Esquerra ha dit prou"

En la mateixa piulada, Rufián condemna que "ahir el PSOE i Convergència van reprovar en el Parlament a un conseller per això". El candidat d'ERC a Santa Coloma es mostra molt crític i adverteix que "uns ho han fet per por i altres ho han fet per odi". I assegura que aquesta postura és "sobretot perquè porten repartint-se Catalunya els últims 40 anys". Rufián s'ha plantat i avisa que ja no aguanten més "Esquerra ha dit basta. Hi haurà segona residència a Santa Coloma". 

Tot just fa una setmana, Rufián va fer el seu primer gran acte de precampanya i va començar carregant durament contra l'actual alcaldessa i candidata del PSC, Núria Parlon. Rufián va considerar com a "tòxic" i "insà" que un partit governi tants anys a una ciutat i apel·lava als votants de totes les ideologies per acabar amb l'hegemonia socialista: "La nostra única ideologia començarà a 'Santa' i acabarà en 'Gramenet' i la nostra bandera serà la de l'Ajuntament". Rufián avisava que a Santa Coloma, com en moltes ciutats metropolitanes, ERC no s'enfronta a un partit, a un govern o a un alcalde o alcaldessa. "Ens enfrontem a règims que compren voluntats", lamentava. 

El Parlament reprova Carles Campuzano

El Parlament va reprovar aquest dijous el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, arran de la polèmica per la residència. Tant el PSC-Units com JxCat demanaven la reprovació del conseller en dues mocions i totes dues van tirar endavant amb el suport de tots els grups, excepte d'ERC. Els grups la van censurar per "vincular la creació d'una segona residència pública al municipi als resultats a les eleccions" d'ERC. En aquest sentit, la cambra creu que la seva actitud representa un menysteniment de les institucions de Catalunya i un ús inapropiat del seu càrrec. El Parlament també va retreure Campuzano que no hagi comparegut de manera immediata per donar explicacions. A més, El Parlament també va demanar al Govern que porti a terme, en el termini de dos mesos, les modificacions de crèdit necessàries en el pressupost que possibilitin la residència pública a Santa Coloma de Gramenet.