Gabriel Rufián, portaveu d'ERC al Congrés i candidat a Santa Coloma de Gramenet en les pròximes eleccions municipals, ha presentat el seu projecte per a la ciutat en un gran acte a l'Institut Puig Castellar, on l'ha acompanyat el president del partit, Oriol Junqueras. "No ens enfrontem a un partit o una alcaldessa, ens enfrontem a un règim", ha advertit Rufián, en referència a l'actual alcaldessa socialista, Núria Parlon, que governa la ciutat des del 2009, i al fet que el PSC hagi encapçalat el consistori des del 1991. El diputat republicà ha definit com a "tòxic" i "insà" que un mateix partit governi tants anys una ciutat, i ha apel·lat als votants, tant si són independentistes com no, a posar fi a aquesta hegemonia: "La nostra única ideologia començarà a 'Santa' i acabarà en 'Gramenet' i la nostra bandera serà la de l'Ajuntament".

📆 Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats
 

Rufián afirma que l'Ajuntament de Santa Coloma és "un premi de consolació" per a Parlon

Rufián ha insistit en l'anomalia que es dona en diverses ciutats metropolitanes on "el PSOE governa des de fa 20, 30 o 40 anys", com és el cas de Santa Coloma. "Només l'amistat i l'amor haurien de durar tant, i a fe de Déu que la relació del PSOE amb el país i la ciutat no té res a veure amb l'amistat i encara menys amb l'amor, té a veure amb la supeditació i l'abominació", ha assenyalat. En aquest sentit, ha aprofitat per carregar contra Parlon, que ha dit que és alcaldessa "des de l'endemà que Bartomeu Muñoz sortís en un furgó policial" quan va esclatar el cas Pretòria. També ha assegurat que la socialista ha intentat sortir de l'Ajuntament per fer política nacional i estatal moltes vegades, però com que no ho ha aconseguit, s'ha quedat a l'Ajuntament, que en paraules de Rufián, per a ella és "un premi de consolació". Davant aquesta suposada situació, el republicà ha reivindicat que "Santa Coloma no és un premi de consolació, en tot cas, és un premi". 

Gabriel Rufian oriol junqueras marta vilalta santa coloma gramenet
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, l'alcaldable Gabriel Rufián i el president del partit, Oriol Junqueras en l'acte a Santa Coloma. Foto: EFE

Sota el lema "Santa Coloma es mereix més", Rufián ha presentat el seu projecte i ha reivindicat tot allò que el seu partit pot aportar al municipi. Així, el candidat ha posat com a exemple les "polítiques útils" que ERC ha impulsat a nivell estatal, com la de l'avortament, del 'només sí és sí', o de la mort digna. Sobre el fet que hagin estat fruits d'acord amb el PSOE, Rufián s'ha defensat assegurant que la seva formació ha estat la "responsable" de les "rectificacions" del PSOE, com amb la reforma del Codi Penal per eliminar el delicte de sedició. "ERC no pot canviar el PSOE, ni el poder judicial espanyol, simplement ho podem posar difícil, ja està, és la nostra feina", ha assenyalat. En l'àmbit local s'ha compromès a fer tres noves escoles bressol, destinar 7 milions d'euros a comprar habitatge per al lloguer social o a impulsar una amnistia fiscal de cinc anys per als que vulguin obrir un negoci a la ciutat.

🗳️ Candidats a les eleccions municipals 2023 a Santa Coloma de Gramenet: tota la llista
 

Oriol Junqueras creu que ERC és l'única capaç de "guanyar a tot arreu"

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que Esquerra és l'únic partit que "està en condicions de guanyar a tot arreu", fins i tot a Santa Coloma. En aquest sentit, ha afirmat que el "cinturó roig no es diu així perquè hi guanyi el PSC", sinó que ja es deia així "perquè hi guanyava el PSUC", i que aquest últim representa una esquerra que avui "encarna el groc d'ERC".