Gabriel Rufián ha carregat avui contra sectors de l'entorn d'Ada Colau que busquen el suport de Manuel Valls per tal d'impedir que Ernest Maragall arribi a ser alcalde de Barcelona. "D'assaltar el cel a pidolar a Ciutadans", s'ha exclamat el president del grup parlamentari d'ERC a Twitter en comentar la proposta de l'exdiputat d'En Comú Podem Raimundo Viejo Viñas, que ha proposat que l'alcaldessa en funcions repeteixi amb el suport del PSC i l'abstenció de Valls a la investidura.

El republicà considera que aquesta proposta "del sector més ideològicament supremacista del pseudoprogressisme espanyol de saló reflecteix com si res la deriva d'una cúpula que venia a canviar-ho tot i que ha acabat traint en temps rècord els seus votants i militants".

L'exdiputat Raimundo Viejo Viñas sosté en un fil a Twitter que Barcelona en Comú i el PSC, "la Barcelona progressista", sumen 18 regidors davant els 15 que sumarien ERC i JxCat, la "Barcelona processista". Al seu entendre, els progressistes tenen en comú una cosa amb Ciutadans, el seu rebuig als independentistes, cosa que justificaria la seva abstenció o suport a la investidura de Colau.

Així, afirma que el que hauria de fer Barcelona en Comú és proposar un acord de legislatura a Collboni amb un repartiment proporcional de les regidories i buscar el suport puntual de Valls.

La proposta ja ha estat comentada per Joaquim Coll, qui va ser vicepresident de Societat Civil Catalana, que recull la "idea" que circula des de l'entorn de Barcelona en Comú de fer alcalde el número dos de Colau, el sociòleg Joan Subirats amb els vots de PSC i Valls. "Difícil però no impossible", apunta.