El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, s'ha casat aquest dissabte a la localitat guipuscoana d'Irun amb la cap de premsa del PNB a la cambra baixa, Marta Pagola. Prop d'un centenar d'amics i familiars els van acompanyar en aquesta celebració, i entre els convidats estaven alguns polítics, com el líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, o l'exdiputat Joan Tardà, i segons ha avançat El Diario Vasco, la festa del casament va ser al restaurant Usategieta. Després de dos anys de relació, finalment, Rufián i Pagola s'han casat. Durant els darrers anys a Rufián se l'ha vist passejar per aquesta ciutat que és on va néixer la seva ara sí, dona. Rufián és per tots conegut pel seu paper com a polític punyent en la majoria de les seves intervencions al Congrés, en canvi, Marta Pagola és més desconeguda per al gran públic, però és una discretíssima professional que exerceix la seva labor en el Congrés des de fa prop de deu anys. També Rufián, malgrat les seves polèmiques i vistoses intervencions a la cambra baixa, és molt gelós de la seva intimitat i procura que la seva exposició pública s'acaba quan surt del Congrés. 

Aquesta és la segona boda de Rufián, ja que l'any 2018 es va divorciar de la seva exparella i mare del seu fill, Mireia Varela. La ruptura va ser molt dolorosa per a Varela, i així ho va deixar clar en les seves xarxes socials: "Ploro per perdre a l'amor de la meva vida, al qual vaig triar com a pare del meu fill, al meu millor amic, al meu suport incondicional, a la meva ànima bessona", lamentava Varela dos anys després de la seva separació. A finals del 2018, Pagola i Rufián es van conèixer als passadissos del Congrés, però ambdós sempre han estat molt discrets amb la seva vida privada. El polític català procura que la seva intimitat no es vegi exposada sobretot, pel bé de les persones que més estima. Així li ho transmet de manera reiterativa el seu gabinet de premsa: "Gabriel es preocupa molt per les coses de la seva vida personal que afecten el seu entorn, sobretot pensant que és pare d'un nen petit".

Visites habituals a Guipúscoa 

D'ençà que va començar la relació amb Pagola a Rufián se l'ha vist de manera molt habitual a Irun. En la seva última visita a Guipúscoa, va participar en un concurs de truita de patates en motiu de les festes del barri irunés de Vendes. La gran majoria dels assistents a aquest esdeveniment es van quedar sorpresos de veure a Rufián allà. També és un habitual de les festes de San Marcial. I és que Rufián és un amant confés d'Euskadi, i en cada d'una de les seves visites aconsegueix trencar l'estereotip de polític a l'ús i viu en la seva pròpia pell el difícil que és conservar l'anonimat quan s'aconsegueix un nivell de notorietat pública.