La diputada de la CUP, Anna Gabriel, ha declarat al programa Els Matins de TV3 que tot i que el cas Pujol és “un cas familiar”, ells “no són una família qualsevol”. Gabriel ha deixat clar que no es pot “treure ferro d’aquest cas”, ja que els Pujol han estat “una família que ha tingut una posició clau en la governabilitat del país” i que, per tant, no s’ha de rebaixar el ressò del cas.

En aquest sentit, Gabriel també s’ha mostrat crítica amb la Creu de Sant Jordi que la Generalitat ha concedit aquest any a l’empresari Víctor Grífols. Una polèmica que aquest passat dimecres, la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ja va qüestionar en la sessió de control del Parlament. La formació cupaire acusa la Generalitat de donar la creu a un empresari “que va traslladar la seva seu a Irlanda perquè paga menys impostos” i que “té diners en 13 paradisos fiscals, tal com recull Intermón Oxfam”.

“Si hem de tramitar la llei de referèndum per lectura única, ho farem”

Així de clara s’ha mostrat Anna Gabriel sobre la possibilitat de tramitar la llei del referèndum per lectura única, després que ahir el Parlament aprovés reformar la llei. Gabriel ha defensat la lectura única per “agilitzar l’acord per al referèndum” i ha recordat que “no ens amaguem que podia ser oportú fer-ho d’aquesta manera, ja que el PP, Ciutadans i el PSC no tenen cap interès a formar part d’una llei del referèndum. Només volen portar-nos als tribunals”.

Sobre la qüestió que els darrers dies està en boca de tothom sobre quan s’ha de celebrar el referèndum i quina pregunta ha d’incloure, Gabriel ha deixat clar que “el referèndum ha de preguntar estrictament sobre la independència, i els resultats han de ser vinculants”.