Anna Gabriel ha fet notar la seva oposició a Mas fins al final, fins al mateix debat d'investidura d'un altre candidat, Carles Puigdemont. La diputada cupaire, en la seva intervenció al ple, ha celebrat les paraules del discurs del presidenciable, contraposant-les amb el discurs de renúncia de Mas. "Semblava que posava en relació l'acord amb el preu del seu cap" ha criticat.

Després d'acusar Mas de "confondre el procés amb la seva persona", s'ha dirigit a Puigdemont: "Carles, tens els repte d'obrir el procés i fer que tot avanci sense demores innecessàries". "Estem investint un president que ens durà cap a eleccions constituents, no un president autonòmic" ha volgut remarcar Gabriel, que també ha insistit en el "marcat caràcter d'excepcionalitat" de la legislatura.

Vuit a favor, dues abstencions

La CUP emetrà avui vuit vots favorables a la investidura de Puigdemont i dues abstencions. Aquest és el resultat de l'acord que ahir es va tancar amb JxSí i que Gabriel assegura que és un "gest de confiança" perquè "creiem que ens hem entès". La cupaire ha remarcat les dues abstencions amb un: "Quina por aquells que auguren mons uniformes!".

Dues dimissions

JxSí va acceptar la renúncia de Mas, a canvi de la dimissió d'alguns dels diputats de la CUP. Gabriel s'ha mostrat tranquil·la envers aquest tema ja que a la CUP "no fem de la política la nostra professió i podem acceptar que algunes companyes siguin rellevades". "Els càrrecs electes són un instrument, no una finalitat" ha insistit.

La CUP no canvia

Gabriel ha volgut deixar molt clar que "la CUP no ha vingut a desaparèixer". Els cupaires no volen que l'acord amb JxSí es llegeixi com una cessió i, per això, insisteixen que els seus tres pilars són la independència, el procés constituent i el rescat social. Per acabar, Gabriel ha tancat el seu discurs recordant que "no hem abandonat cap dels nostres bastions: independentisme, anticapitalisme i feminisme".