El periodista Iñaki Gabilondo ha explicat a La Sexta com es planteja el futur de Catalunya i la situació generada per la celebració del Consell de Ministres a Barcelona divendres que ve. Gabilondo diu que "no es pot concebre res pitjor" perquè "la situació és d'una extrema gravetat", a la qual cosa afegeix que no creu que "tingui sortida ara mateix". 

En una entrevista, el periodista ha assegurat que "aplicar un 155 tan dur com el que planteja Casado no solucionarà res" i inclús pot ser que empitjori la "brutal situació en què ens trobem". 

Gabilondo es pregunta quina seria la solució per a Catalunya i no troba la resposta, igual que "Casado, Torra, Iglesias o Sánchez", que "tampoc la tenen", opina. Pel periodista, l'independentisme, "que no ha embogit", és el sector que ha de portar la iniciativa. "Si ERC comença a dir en públic el que va dient en privat, podria produir-se un miracle", proposa. I Gabilondo conclou que la qüestió catalana només es pot desencallar "si els independentistes es posen una mica d'acord".