El periodista Iñaki Gabilondo ha carregat avui contra com han actuat el jutge Llarena i la policia espanyola davant el president en funcions, Carles Puigdemont, i ha assegurat que la situació "seria còmica si no fos tràgica".

"És un espectacle més indesxifrable que una pel·lícula afganesa d'art i assaig, al qual per tal que no li manqui res fins i tot té un jutge que no deté qui considera un delinqüent perquè aquest vol ser detingut, i una policia agafada dels nervis no pas perquè s'ha escapat un delinqüent sinó perquè està pensant tornar. Seria còmic si no fos tràgic", ha indicat.

En un article al seu blog, titulat David Copperfield, afirma que estem assistint a un número de "prestidigitació jurídica". "D'entrada, Puigdemont ja ha complert el precepte número u de l'il·lusionisme: atrapar l'atenció general, que va mirant d'endevinar com i per on podria aparèixer al Parlament. Amb Zoido i els seus homes en alerta màxima, obrint maleters i ensumant pels racons per caçar David Copperfield", apunta.

Gabilondo no descarta que Puigdemont demani el vot per delegació en el darrer moment, "quan al Constitucional ja no li quedi temps per maniobrar". O que torni a Barcelona "i es faci detenir".