El candidat del PSOE a la Comunitat de Madrid a les eleccions del 4 de maig, Ángel Gabilondo, ha abandonat aquest divendres, atesa la seva evolució favorable, l'hospital Ramón i Cajal de la capital, on va ingressar dijous per una arrítmia cardíaca.

En declaracions als mitjans a la sortida de l'hospital, Gabilondo ha dit que el "clima d'exigència permanent, aquesta tensió emocional tan forta" de la campanya electoral "ha pogut influir" en la seva malaltia.

"Però he d'acceptar que tinc una edat determinada, no soc un xaval", ha explicat Gabilondo, de 72 anys, que va ingressar dijous quan va anar a l'hospital a vacunar-se contra el coronavirus i no es va trobar bé en pujar les escales, per la qual cosa ha volgut deixar clar que la vacuna no ha tingut res a veure.

Gabilondo plega

Finalment, Ángel Gabilondo no recollirà l'acta a l'Assemblea de Madrid. Tot i que inicialment es plantejava recollir-la i continuar, les pressions perquè assumís responsabilitats han pesat més. Ho va explicar el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos.

En roda de premsa des de Ferraz, José Luis Ábalos va admetre la derrota sense pal·liatius del dimarts, però va evitar qualsevol mena d’autocrítica. En primer lloc, va constatar que “mai havíem viscut aquest clima de crispació” i va criticar que “els madrilenys no mereixen veure's exposats a l’odi d’alguns plantejaments”. De la mateixa manera, va assenyalar una “cojuntura molt afectada per certa fatiga per les restriccions” del coronavirus. Davant d’això, va assegurar que en dos anys hi haurà “nous equips amb nou projectes” a la capital espanyola.

A més a més, aquest dijous, el secretari general del PSOE a la Comunitat de Madrid, José Manuel Franco, va presentar la seva renúncia davant l'Executiva Federal dels socialistes espanyols, que es trobava reunida al carrer Ferraz de Madrid. Una gestora agafa les regnes fins la celebració del Comitè Regional a finals d'any.

La seva va ser la primera dimissió al PSOE per la derrota contundent de les eleccions del 4-M, on els socialistes espanyols no només no van sumar amb les esquerres per poder governar, sinó que es van veure relegats a la tercera posició per Més Madrid.

Franco també era delegat del govern espanyol a la Comunitat de Madrid i és qui va haver d'afrontar les querelles per haver permès les manifestacions del 8-M del 2020.

 

Foto principal: Ángel Gabilondo atenent els mitjans aquest dimarts passat, dia de les eleccions a Madrid / EFE