Manuel Milián Mestre, considerat un dels fundadors d'Aliança Popular, partit que va donar lloc a l'actual Partit Popular, s'ha fet creus en conèixer el veto catalanòfob del PP i Vox a cinc revistes catalanistes a Borriana, a Castelló. "Em sembla inaudit que es toleri la retirada de llibres o publicacions en valencià", ha etzibat en una piulada. El periodista, que va ser diputat popular entre 1989 i el 2000, ha lamentat aquesta decisió del PP, que considera "un pèssim camí en el respecte a la llengua i la cultura locals", elements que considera "l'ànima d'un poble". D'altra banda, ha carregat amb duresa contra Vox, a qui ha acusat de boicotejar el PP "des de tots els fronts". 

Una usuària de Twitter ha replicat a Milián que aquest "pèssim camí" al qual feia referència és fruit dels pactes amb Vox, fet al qual l'exdiputat ha respost afirmant que els dirigents de Vox són "uns impresentables". "Boicotegen el PP des de tots els fronts i el seu líder ha estat un etern mamandurries del PP tota la seva carrera", ha reblat en referència a Santiago Abascal. Per aquest motiu, Milían ha rebutjat "atribuir autoritat" a Vox per "infamar el valencià com a expressió de l'ànima d'un poble".

Els editors de revistes en català es planten davant el veto a Borriana

El nou ajuntament del PP i Vox a Borriana va prendre la decisió de cancel·lar la subscripció a cinc revistes catalanistes de la biblioteca municipal: Cavall Fort, Enderrock, Camacuc, El Temps i Llengua Nacional. El regidor de Cultura, i diputat de Vox a les Corts Valencianes, Jesús Albiol, va reivindicar que la mesura tenia com a objectiu deixar de "promoure el separatisme català amb els diners dels borrianencs". "No som catalans de segona, som valencians i espanyols de primera", va afirmar. 

Després d'aquesta decisió, el president de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), Germà Capdevila, ha anunciat que activaran la via judicial per denunciar el veto. A més, ha detallat que presentaran una denúncia a les institucions europees i una queixa formal al síndic de greuges del País Valencià. Per lluitar contra la censura que s'està fent des de la dreta i la ultradreta contra les revistes catalanistes, l'APPEC també ha avançat que facilitarà la subscripció a les publicacions "a tot arreu on actuï la censura" i estudia mesures de discriminació positiva dels títols. A més, ha posat un equip legal a disposició de les publicacions afectades.