L'ajuntament de Borriana ha cancel·lat les subscripcions a 5 revistes catalanistes. L'any 2020, Vox va demanar al consistori que es donés de baixa d'aquestes revistes. Ara, 3 anys més tard, el govern municipal de Borriana (Castelló) liderat pel PP ha decidit portar-ho a terme. El regidor de Cultura, i diputat de Vox a les Corts Valencianes, Jesús Albiol, ha celebrat que l'ajuntament "no continuarà promovent el separatisme català amb els diners dels borrianencs. No som catalans de segona, som valencians i espanyols de primera", ha escrit al seu compte de Twitter. "Camacuc, Cavall Fort, El Temps, Enderrock, Llengua Nacional. AL CARRER!", ha apuntat el regidor. 

La revista Sàpiens ha contestat a la publicació del polític ultradretà, i ha apuntat que "si és per qüestions econòmiques, li podem fer arribar sense cost el SÀPIENS a l'ajuntament". En un to irònic ha assegurat que "estem segurs que llegir l'ajudarà. També ens comprometem a oferir una subscripció gratuïta a totes les entitats de Borriana que ens ho demanin. La llengua i la cultura no han de ser mai eines d'enfrontament, sinó de concòrdia. Visca la cultura!

Censura a les revistes catalanistes

Compromís ha lamentat "la retirada de cinc revistes en valencià de la Biblioteca Municipal de Borriana". Són les 5 publicacions que el nou regidor ha decidit cancel·lar la subscripció. "Estem assistint a mesures de censura cultural que no havien ocorregut mai al nostre ajuntament", ha assegurat el regidor de Compromís Vicent Granel, qui ha apuntat que “aquestes revistes que estaven contractades en anteriors governs del PP a Borriana, ara han estat retirades o anul·lades la seva subscripció”. "La inquisició ha arribat a Borriana" ha lamentat Granel, a través d'un comunicat on censura que les revistes hagin estat “confiscades” de la Biblioteca Municipal. 

Des de Compromís apunten que “totes aquestes revistes ja s'adquirien per part del govern popular anterior, i Compromís va continuar realitzant la subscripció, que només suposa 600 euros a l'any”. En aquest sentit, critiquen que ara “s'ha ordenat la seva retirada, més ben dit, confiscades, perquè no es puguin llegir”."No podem permetre que a Borriana se censuri la cultura, com està passant en tot l'estat espanyol des de l'arribada del PP al govern d'autonomies i ciutats", reivindiquen en l'escrit.