Per a la Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF), el dictador va ser "l'estadista espanyol més important des dels Reis Catòlics, l'heroi militar que en compliment del seu jurament va defensar la nació i poble espanyol dirigint la sublevació fins a impedir que la tirania comunista s'imposés a Espanya". Grandiloqüents raons que sustenten la crítica d'aquesta associació d'apologia del feixisme per criticar amb duresa la polèmica exhibició de l'estàtua eqüestre de Franco davant del Mercat del Born.

En un comunicat fet públic aquest dimarts, la FNFF titlla de "bàrbar aquelarre" l'exhibició de les estàtues, que només s'explica des de "la falta de respecte envers la història" i que, a més, "retrata la malaltia de l'odi transmès per l'enveja igualitària, la ignorància inexcusable i el ressentiment social".

És per tot això que l'entitat "lamenta que l'odi, unit al voluntarisme indocumentat de l'alcaldessa, provoqui la vergonya de qualsevol persona civilitzada i retalli el progrés" de Barcelona.

Així mateix, la fundació anuncia la seva intenció de denunciar "en la via judicial a qui tenint el deure de custòdia d'un monument públic, retirat en unes dependències municipals, fos decapitat", un fet que jutgen de "barbàrie".