La Fundació Coll i Alentorn, vinculada fins a desembre de 2016 a Unió, ha iniciat aquest dissabte un cicle de jornades amb les quals pretén analitzar la necessitat d'articular a Catalunya un nou partit democratacristià, humanista i catalanista. Amb la mirada posada en les pròximes eleccions al Parlament i en les municipals de 2019, la fundació considera que l'espai polític que ocupava Unió ha quedat "orfe", ha informat l'organització en un comunicat.

L'esdeveniment d'aquest dissabte, en la Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona, ha congregat a la doctora en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i exdiputada del PP Montserrat Nebrera; al secretari general d'Unió, Ramon Espadaler; a la regidora de CiU a Barcelona, Sònia Recasens, i a la portaveu del Comitè de Govern d'Unió, Montse Surroca.

També hi han participat el director general del Cercle d'Economia, Jordi Alberich; el president de l'Associació Tercera Via, Mario Romero; la doctora en Ciència Política i professora de la Universitat de València (UV) Astrid Barrio, el doctor en Ciències de la Informació i professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Carles Castro i el doctor en Administració i Direcció d'Empreses (ADE) d'ESADE Carles Losada, als quals ha presentat el director executiu de la Coll i Alentorn, Salvador Sedó.

Amb el títol 'El centre polític catalanista: Realitat, entelèquia o necessitat?' han debatut sobre la qüestió, que es desenvoluparà en pròxims grups de treball amb l'objectiu de fixar les bases d'un nou partit.