La Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF) amenaça el govern de Pedro Sánchez amb portar el cas de l'exhumació del dictador del Valle de los Caídos al Tribunal Europeu de Drets Humans, a Estrasburg. El digital Vozpopuli ho ha pogut saber i assegura que la fundació creu que el procés d'exhumació "presenta irregularitats de tot tipus".

La idea de la FNFF és esperar que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre si el real decret d'exhumació que preveu aprovar el Consell de Ministres conté "principis d'inconstitucionalitat", la fundació es sumarà a la família Franco i "anirà a Estrasburg si és necessari".

La fundació franquista ha llançat aquesta advertència després que la Moncloa apuntés aquest dijous que faria efectiva l'exhumació del dictador malgrat l’actitud del prior del Valle de los Caídos, que segons una informació que publica El País nega a l’executiu espanyol l’accés al recinte.

El president de la Fundació Francisco Franco, Juan Chicarro, ha apuntat al citat mitjà que "la Basílica del Valle és inviolable i sagrada d'acord amb el Concordat (un acord en forma de tractat entre el poder temporal i els representants de l'església catòlica)".  En la mateixa línia, Chicharro indica que "sense el consentiment del prior no hi ha exhumació possible".

Chicarro avisa que presentarà un recurs en el moment en que s'acordi l'exhumació i recorda una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans contra les autoritats poloneses per exhumar víctimes del desastre aeri de Smolensk sense el consentiment de les respectives famílies.