La Fundació Nacional Francisco Franco ofereix assistència legal a tots els ajuntaments que vulguin evitar l'aplicació de la Llei de memòria Històrica per impedir, d'aquesta manera, la retirada de simbologia franquista encara present en carrers i places de centenars de municipis de tot l'Estat, segons ha informat la cadena SER.

En concret, la fundació dedicada a la memòria del dictador ha enviat cartes a 335 municipis que han estat demandats per mantenir símbols del règim franquista als centres urbans. Les missives les firma el vicepresident de la Fundació Francisco Franco, Jaime Alonso, que fa unes setmanes va afirmar que qui va ser cap de l'Estat espanyol de 1939 a 1975 "només en va afusellar 23.000 i no va ser per caprici".

A la carta s'assenyala que les demandes que s'han presentat contra aquests ajuntaments pretenen "que guanyin la guerra els que van perdre fa 80 anys sense importar la veritat, la història o el mal que pot provocar a la democràcia aquest falsejament de la història". "Com si no hi hagués hagut una Era de Franco que va transformar Espanya i el seu poble com no s'havia conegut en la seva història", afegeix el text.

L'aplicació de la Llei de Memòria Històrica és un dels cavalls de batalla contra els quals intenta actuar la fundació franquista.