El vicepresident de la Fundación Francisco Franco, Jaime Alonso García, ha justificat sense dubtar els "només 23.000" afusellaments del franquisme, entre ells l'assassinat de Lluís Companys i les seves "raons". Ho fa en una entrevista publicada per El Mundo, el dia abans de l'aniversari de la mort del dictador.

"El règim no afusellava per capritx o per les seves idees" assegura Alonso, recordant que les sentències de mort sortien dels Consells de Guerra que celebrava el règim. "A diferència de l'altre règim que es diu democràtic, aquell tenia uns processos" explica en referència a aquests consells, igualant-los "al que és ara l'Audiència Nacional". Amb aquest argument defensa l'afusellament de Companys i insisteix que "qualsevol historiador en pot veure les raons". Per això, "els primers que haurien de demanar perdó" són els represaliats "per haver lluitat contra el sistema".

Alonso també celebra que "de les 36.000 condemnes de mort, només es va afusellar a 23.000 persones", una xifra que qualifica de "ridícula" comparat amb el que va passar "a França, Itàlia o qualsevol dels països de l'Eix". A dia d'avui, segueix defensant la pena de mort com a "única solució davant del terrorisme i delictes de sang especialment greus".

Parlant del dictador, assegura que era "un home enormement humà i tenia un nivell de tolerància molt important". Segons les seves referències, "era savi, prudent, que escoltava moltíssim, enormement deferent amb els que l'envoltaven, mai li van sentir una paraula més alta que una altra, i profundament treballador".

Trump i Le Pen, signes de maduresa

Preguntat per la victòria de Trump i l'auge de Le Pen, Alonso considera que això demostra que "el poble francès i l'americà són més madurs i menys manipulables que l'espanyol" i que s'han adonat "que porten molt de temps venent-los fum". Després de la victòria del multimilionari americà confia que Marine Le Pen també arribarà al poder a França, "un signe de maduresa" que espera que es traslladi a Espanya.