La Fundació Francisco Franco ha alertat aquest dimarts que l'exhumació de les restes del dictador que vol dur a terme el govern socialista suposaria una desqualificació la restauració de la monarquia, entre d'altres coses. Així ho han fet públic en un ampli comunicat on enumeren deu raons per les quals no s'ha de treure Franco del Valle de Los Caídos.

Veuen la futura exhumació com una "última humiliació" al dictador i a tots aquells espanyols que van lluitar per "vèncer el comunisme". Per això, la retirada del cadàver qüestionaria "un llarg període de la història d'Espanya, la modernització d'aquesta, la creació de la nostra extensa classe mitjana i, per descomptat, la restauració de la monarquia".

La fundació retreu a Pedro Sánchez que vulgui "culminar l'obra del seu mestre" -en referència a José Luís Rodríguez Zapatero- "tirant més carnassa a l'extrema esquerra i els separatistes". També l'acusen de voler "pagar-se amb diners públics una campanya d'imatge" mentre ofereix "el cadàver del Caudillo en safata als professionals de l'odi".

"Remoure les tombes dels morts és una línia vermella que cap govern civilitzat ha traspassat fins ara", asseguren, avisant que "es tornaria com un bumerang contra el govern que donés un pas semblant, al més pur estil dels talibans afganesos". També avancen que respondran a "qualsevol intent de violentar la legalitat" amb accions als tribunals de justícia "ja que ningú pot trepitjar l'estat de dret".