Prop de seixanta persones, totes elles franquistes, es van trobar fa unes setmanes en un restaurant de la Diagonal de Barcelona. L'objectiu d'aquest dinar, segons recull El Periódico, és expandir la Fundació Francisco Franco a Catalunya

Aquesta notícia arriba poc després de saber-se les intencions del govern espanyol d'exhumar al dictador i portar les seves restes lluny del Valle de los Caídos. Així busquen, segons expliquen, "restablir o instal·lar delegacions en províncies" en uns moments en què "la figura del Generalísimo i el que va representar la seva obra per Espanya han estat i estan sent desfigurats de forma permanent". 

Tot i aquest afany d'expansió que busca la fundació, tal com recull el diari, no hi ha encara candidats per a ser nomenats delegats franquistes a Tarragona i Lleida. El president de la fundació, Juan Chicharro ha reconegut però que respecte a l'acte a Barcelona "tenia certa inquietud" però van intentar tranquil·litzar-lo dient-li que "estàs a Tabarnia".

A la recerca de nous delegats, Chicharro ha assegurat que han rebut ofertes de "voluntaris de 35 províncies" i que prefereix que els nous delegats siguin "gent jove". A banda de Barcelona, va explicar també que València i Sevilla són altres capitals on la fundació té més avançada la seva implantació.