Els funcionaris de presons es manifesten aquest dijous a les portes del Parlament de Catalunya per tornar a exigir la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, que compareix aquest matí des de les 9:00 hores a la cambra catalana per donar explicacions sobre l'assassinat d'una cuinera a la presó Mas d'Ernic a Tarragona. Des de les 8:00, els funcionaris estan concentrats davant del Parlament en una nova jornada de protestes després que aquest dimecres ho fessin davant el Palau de la Generalitat, i després de diversos dies de bloqueig als centres penitenciaris que van obligar a confinar els presos. Els funcionaris de presons, separats de l'entrada per unes tanques de seguretat, han rebut la consellera al crit d'"assassina". Els concentrats demanen la dimissió de la cúpula de Justícia i també la del responsable de les presons catalanes, Amand Calderó. A la protesta es poden llegir pancartes amb diversos missatges contra la gestió de Justícia: "Les vostres polítiques són responsables de les nostres agressions. Dimissions ja" o "A les presons ja no podem més. Dimissions ja".

🔴 La consellera Ubasart compareix al Parlament de Catalunya, DIRECTE

Entre els concentrats a la porta del Parlament també està Pablo, el nebot de la Núria —la cuinera assassinada—, que en declaracions als mitjans ha denunciat que vuit dies després de l'assassinat de la seva tia "segueix sense fer-se justícia" en "no haver-se depurat responsabilitats polítiques" amb les dimissions dels màxims responsables del departament de Justícia. "Seguiré lluitant perquè es faci justícia" per a la meva tia, ha afegit el nebot de la víctima, que també va estar present a la protesta a la plaça Sant Jaume, perquè s'ha produït un "fet molt greu": "No es va garantir la seguretat, i s'han d'assumir responsabilitats", ha insistit.

Exigeixen dimissions 

El nebot de la cuinera ha considerat que un càrrec públic té càrrec de responsabilitat que "necessita la confiança" de les persones que representa, però que ara Ubasart i Calderó, "no tenen la confiança" de treballadors de presons, ja que "no se senten segurs amb la gestió". A més, ha tornat a demanar la dimissió dels dos càrrecs perquè en mantenir-se als seus càrrecs "estan bloquejant" una taula de negociació: "Són un obstacle" per solucionar el problema de la seguretat a les presons, ha dit. 

Per la seva banda, Xavier Martínez, portaveu d'UGT presons, ha lamentat que encara ningú hagi dimitit "és inacceptable". Ha explicat que esperen que Ubasart faci un anunci en aquesta línia i ha avisat que si no hi ha dimissions continuaran amb les reivindicacions. Martínez ha admès que la normalitat a les presons és "necessària" però ha afegit que perquè això passi abans cal que s'assumeixin responsabilitats. "Han de fer un pas al costat", ha insistit tot apuntant que serà llavors quan s'asseuran a negociar. A més, ha assegurat que no hi haurà més trobades amb el Govern fins que "no s'assumeixin responsabilitats polítiques" per l'assassinat d'aquesta treballadora de Mas d'Enric.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!