Els funcionaris del Centre Penitenciari de Quatre Camins mantenen el bloqueig de la presó aquest dissabte per reclamar més mesures de protecció i demanar la dimissió de la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, així com del director d'aquest centre de la Roca del Vallès, Domingo Estepa. Després de 48 hores de protestes, els treballadors de la resta de presons van decidir aturar les mobilitzacions durant el cap de setmana; però no els de Quatre Camins, que mantenen els accessos tallats amb barricades davant les declaracions del seu director que acusa els funcionaris de no exercir correctament la seva feina. 

 

A hores d'ara, l'accés a Quatre Camins està completament bloquejat amb barricades i uns 200 treballadors concentrats a les portes. Patrulles de Seguretat Ciutadana i d'ARRO dels Mossos d'Esquadra són al lloc, i un helicòpter de la policia catalana sobrevola aquest centre i la presó de Joves, situat al mateix recinte. També està bloquejat l'accés a la presó de Dones de Barcelona. El canvi de torn no s'ha pogut fer amb normalitat; tampoc està previst que es puguin fer les visites dels familiars i els interns romanen a les cel·les. 

A Quatre Camins, un grup de funcionaris concentrats a l'exterior ha entrat al centre perquè els companys que mantenien els serveis mínims a l'interior els han avisat que en un mòdul la situació s'estava posant tensa amb alguns dels presos. Durant el dia està previst que els treballadors facin relleus d'un per un per substituir els funcionaris del torn de nit. 

 

Protestes per l'assassinat d'una treballadora de Mas d'Enric 

Aquest dimecres, un pres del centre de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragonès), va matar una de les cuineres del centre i després es va suïcidar. La víctima era treballadora del Centre d'Iniciatives per la Reincerció (CIRE) i l'intern, que també treballava a la cuina, la va apunyalar abans de llevar-se la vida. Arran del crim, es van bloquejar els accessos a les presons aquest dijous, en concret els de Mas d'Enric, Brians, Lledoners, Ponent i Quatre Camins, sent aquesta darrera l'única on les barricades continuen durant aquest dissabte. Els treballadors de la resta de centres han alertat, però, que reprendran les protestes dilluns.

El director de Quatre Camins assegura que la situació està "molt complicada"

El director del Centre Penitenciari de Quatre Camins, Domingo Estepa, s'ha desplaçat fins al recinte, on els funcionaris l'han rebut d'esquenes, negant-se a parlar amb ell i demanant la seva dimissió. "La situació dintre està molt complicada", ha assegurat a ElNacional.cat. Per altra banda, l'ambient a les portes de la presó s'ha anat escalfant amb l'arribada dels familiars dels interns que tenien concertades visites avui, tant a través del vidre com mediant vis-a-vis, i que no han pogut accedir a l'interior. "Obriu les portes i deixeu-nos passar, d'aquí no em mouré", s'ha pogut sentir al perímetre de les barricades. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!