Els funcionaris de les ambaixades espanyoles a l'exterior abusen de l'ús d'internet als seus llocs de feina i, per això, el Ministeri d'Afers Exteriors ha hagut de posar-hi ordre. El ministeri de Josep Borrell ha intervingut  en les connexions de les seus a l'estranger i no pas per un assumpte de ciberseguretat, sinó perquè els treballadors saturen la xarxa amb usos personals.

Segons ha publicat El Confidencial Digital, la Subdirecció General d'Informàtica ha enviat un comunicat intern a totes les ambaixades que alertava que s'estava fent un "ús inadequat d'internet a la feina" i els informava, a partir d'ara, hi haurà un seguiment per controlar-ho

En concret, a l'advertència s'hi explicava que el que causa més problemes és "l'ús desproporcionat dels serveis de vídeo online", des de Youtube a altres plataformes d'streaming, i se sol·licitava al personal que fes un "ús responsable dels serveis". Segons el ministeri, la saturació de la xarxa provocava situacions "greus" i impedia "el correcte funcionament de les aplicacions i comunicacions" necessàries per treballar amb les ambaixades. 

Per aquest motiu, Afers Exteriors ha iniciat un anàlisi informàtic continu que controlarà l'ús d'internet dels treballadors.