Un dels generals de Vox, Fulgencio Coll, regidor i portaveu del partit d’ultradreta a l’Ajuntament de Palma, s’ha mostrat contrari al fet que el cicle Cinema a la fresca que organitza el consistori hagi emès una pel·lícula en versió doblada al català i subtitulada en anglès en considerar que “només l’han pogut entendre les famílies que sabien anglès o català”.

Segons publica DBalears, Coll ha protestat per dues raons, en primer lloc perquè la pel·lícula es va oferir en català i, al seu parer, a Mallorca “es parla mallorquí” —com si fos un idioma diferent del català—, i en segon lloc perquè creu que l’Ajuntament “discrimina” aquelles persones que “només parlen espanyol”. Per tot plegat ha demanat que el Consistori palmesà “eviti projectar pel·lícules en català”.

El cicle Cinema a la fresca de Palma té una programació de 26 pel·lícules entre el juliol i setembre, de les quals només sis s’emeten en català, inclosa la de dissabte passat, El nadó en cap. Per contra, dins del cicle hi ha programades vint pel·lícules doblades o subtitulades al castellà.