Nou capítol a les clavegueres d'Interior. Segons explica Público, la policia hauria destruït proves del seu arxiu informàtic central de l'Escorial perquè l'inspector en cap de la policia, José Ángel Fuentes Gago, enganyés els diputats de la comissió d'investigació.

Segons el diari citat, Eugenio Pino, que va ser el cap del gabinet del director adjunt operatiu (DAO), hauria mentit als diputats de la comissió fent veure que no tenia res a veure amb l'enregistrament il·legal d'una reunió secreta del cas del Pequeño Nicolás.

Fuentes Gago hauria mentit durant els dos anys i mig d'investigació gràcies al fet que un correu que havia enviat a Martín Blas el 12 de setembre de 2014 hauria estat completament eliminat dels servidors de l'Escorial.

La destrucció de proves, pròpies de l'arxiu policial central, suposaria una greu violació de la seguretat de l'Estat i ara podria ser provat gràcies al fet que s'han fet públiques algunes comunicacions —que prèviament s'havien eliminat—. És el cas d'un correu que Fuentes Gago va enviar a Martín Blas. En l'esmentat correu electrònic, hi apareix un enregistrament que correspondria a una conversa entre Martín Blas i l'inspector Rubén Eladio López juntament amb diversos agents del CNI sobre la situació de les investigacions relacionades amb el Pequeño Nicolás.

Inda tenia l'enregistrament

Segons explica l'esmentat diari, el dia abans d'aquest correu incriminatori, Pino va cridar al seu despatx Martín Blas, que es va trobar en aquest lloc Fuentes Gago i el periodista Eduardo Inda. Li van dir que aquest últim tenia un enregistrament de la reunió que ell va mantenir amb agents del CNI dos mesos abans al seu despatx. El matí següent, un inspector va anar a buscar l'enregistrament que tenia Inda però aquest no va voler lliurar-lo i finalment el periodista li va enviar a Fuentes Gago.

Inda va cometre un error en no esborrar l'historial del seu correu electrònic i, per les dates enregistrades, sembla que ell i el seu company Esteban Urreiztieta havien estat ocultant aquest enregistrament il·legal durant gairebé un mes.

La constatació de l'existència d'aquest enregistrament podria evitar el sobreseïment de la causa contra Fuentes Gago, una cosa que pretenia la seva defensa.