La Federació Sindical Mundial (FSM), que aglutina més de 92 milions de treballadors al món, ha denunciat les mesures judicials "en complicitat amb el govern espanyol" en contra de la intersindical- CSC, que està afiliat a la FSM. El sindicat va desconvocar la vaga general prevista entre l'11 i el 16 d'octubre després que el TSJC va iniciar mesures cautelars en resposta a una denúncia de Foment del Treball, que va denunciar el caràcter "polític, il·legal i abusiu" de l'aturada. Posteriorment el TSJC es va declarar incompetent per suspendre la vaga, com demanava Foment, i va adreçar les parts a resoldre el cas al contenciós administratiu.

En un comunicat la FSM considera que aquestes mesures "amenacen" els afiliats de la intersindical, impedint-los el dret de vaga i ho titlla d'intent de "persecució i criminalització de la lluita sindical de classe per la gran patronal", a més a més, la FSM afegeix que seguirà donant suport incondicional a la intersindical- CSC i no tolerarà cap tipus d'intimidació contra la classe obrera de part de cap govern.

Des de Filipines, la Federació Sindical Mundial ha enviat un vídeo en què es crida "Visca Catalunya!" i on s'exhibeixen cartells en què es pot llegir: "Free Catalunya" (Catalunya lliure).