El Front Nacional (FN) vol que la justícia francesa investigui les sospites que envolten Jordi Pujol Ferrusola, fill primogènit de l'expresident de la Generalitat, per un presumpte cas de corrupció urbanística a Perpinyà en què també podria estar implicat un responsable polític francès.

Louis Aliot, eurodiputat de l'FN i regidor d'aquest partit ultradretà francès a Perpinyà, ha reclamat a la Fiscalia del seu país que comenci una investigació, sobre la base de les revelacions d'El Confidencial, sobre un presumpte escàndol financer en aquesta ciutat amb Jordi Pujol Ferrusola com un dels actors principals.

El diari digital publica que el fill gran de l'expresident català va intervenir a través d'una de les seves empreses en la compra d'uns terrenys rústics "manifestament infravalorats", destinats a la construcció d'un centre comercial amb ajuda "d'un soci francès ben connectat políticament".

En un comunicat, Aliot ha considerat justificat un procediment judicial sobre "aquest escàndol, tenint en compte que les sospites i les sumes en joc són colossals". q

Aliot, que és la parella de la presidenta de l'FN, Marine Le Pen, ha afegit que tant l'Ajuntament de Perpinyà com l'estructura intermunicipal de la qual forma part hauran de constituir-se en acusació particular en cas que es confirmin les sospites de delictes.

L'eurodiputat ultradretà ha destacat que la investigació d'Espanya a càrrec de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia (UDEF) s'emmarca en un cas més ampli de blanqueig que esquitxa diversos polítics de Catalunya.